2020-07-09 07:49:57• hírek • Blikk.hu

Geszti Péter újabb film sikerén dolgozik

Geszti Pétert a Szia, Életem! című film kapcsán kérdeztük, amelynek ő a kreatív producere.

A Szia, Életem! című film kreatív producere lett. Egyből a helyére talált?

Sok olyan munkám volt eddig is, amelynek köszönhetően az itt szükséges tudás egy részével már rendelkezem, gondolok a tartalomgyártásra, a produkció finanszírozására, vagy a marketingre. De a BUÉK című film után ez a második nagyjátékfilm, amelyben az alkotás egész sorsára hatással lehetek.
 

Mi a konkrét feladata?

Azt gondolom, hogy egyszerre látom át az egész filmkészítési folyamatot: hozzá tudok szólni az alkotói döntésekhez és ahhoz is, hogy utat találjon a produkció a nézőkhöz. Részt vettem a szereplőválogatáson, beleszólok a forgatókönyvbe, ötletekkel igyekszem azt jobbá tenni, figyelek arra, milyen hangulatot hordoz a film.
 

Kulcskérdésben kellett döntenie?

Az eredeti forgatókönyvben a főszereplő horroríró volt. Rábeszéltem Vékes Csaba forgatókönyvírót, változtassunk ezen, mert ha film kulcsjelenetei nagyon ijesztő közeget idéznek, akkor elveszítjük a nézők jelentős hányadát, főként a nőket, akik nem szeretik a horrorfilmeket. Így lett a szerzőből fantasyíró, ez megváltoztatta a film egész karakterét. Ezenkívül számos döntést kell meghozni a produceri csapatnak, melyek a filmkészítés vagy a későbbi forgalmazási kérdésekre is hatással vannak.
 

Láthatjuk még film stáblistáján?

A produceri munka alkotó tevékenység, ami sikeres filmeket eredményezhet. Több filmtervem, forgatókönyvem volt és van, amivel sok más filmeshez hasonlóan én is pályázom. Volt, ami elutasítást kapott, és volt, amit sikerült pályára tenni, mint például a Szia, Életem! produkciót. Most a legfontosabb feladatunk az, hogy ezt jól megcsináljuk, és szeresse a közönség.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: